Aktualności
  • 01.022012

    Certyfikat BRC we wszystkich Zakładach produkcyjnych Südzucker Polska S.A

    Kolejne Zakłady produkcyjne Südzucker Polska S.A. otrzymały certyfikat BRC, potwierdzający spełnianie najwyższych wymogów w zakresie jakości i bezpieczeń- stwa produkowanej żywności stawianych przez Globalny Standard Bezpieczeństwa Żywności. Do grona trzech cukrowni, które certyfikat BRC zdobyły w 2010 roku (czyli cukrowni Cerekiew, Ropczyce oraz Strzelin) w listopadzie roku ubiegłego dołączyły także cukrownie Strzyżów i Świdnica. Uzyskały one poziom A, czyli najwyższy poziom certyfikatu.

    Zobacz więcej

  • 01.012012

    Zmiany w Zarządzie Südzucker Polska S.A.

    Decyzją Rady Nadzorczej Südzucker Polska S.A. z dnia 30 listopada 2011 roku zmianie uległa struktura Zarządu spółki. Z dniem 1 stycznia 2012 roku dotychczasowy 4-osobowy skład Zarządu został zmniejszony do dwóch osób. Pozostał w nim Piotr Chrobot, a na nowego członka powołano Marka Wójcika. Z Zarządu odeszli Panowie: dr Rainer Schechter, Norbert Bücherl i Adam Sebzda.

    Zobacz więcej

  • 01.122011

    Cukier Królewski ponownie w świetle reflektorów

    Z końcem listopada ruszyła świąteczna kampania Cukru Królewskiego promująca innowa- cyjne produkty przeznaczone do wypieków, a także dekoracji ciast i deserów. Działania reklamowe obejmują telewizję oraz prasę konsumencką i branżową.

    Zobacz więcej

  • 25.112011

    Wirtualna wycieczka do Muzeum Cukrownictwa

    Portal internetowy www.muzeumcukrownictwa.pl to kolejny krok Südzucker Polska S.A – pomysłodawcy i założyciela muzeum – ku popularyzacji wiedzy o tej ważnej dla historii Polski i mającej duże tradycje gałęzi przemysłu. Portal ma charakter edukacyjno-informacyjny. Jest nie tylko cennym źródłem wiedzy o przemyśle cukrowniczym, ale przede wszystkim zachęca do odwiedzenia rzeczywistych zbiorów muzeum, gdzie można stanąć „oko w oko” z ponad 200-letnią historią polskiego cukrownictwa.

    Zobacz więcej

  • 15.112010

    Cukier Królewski zdradza sekret Mistrzów Cukiernictwa

    Dobre wypieki poznaje się po doskonałym smaku i jeszcze lepszym wyglądzie. Dlatego najlepsi cukiernicy oprócz nieprzeciętnych zdolności kulinarnych muszą posiadać dobrze rozwinięty zmysł estetyczny. Oczywiście poza umiejętnościami mają oni również „swoje sekrety”. Jednym z nich jest specjalny produkt do dekoracji - cukier perlisty, który właśnie trafia w ręce wszystkich amatorów domowych wypieków.

    Zobacz więcej

  • 02.112010

    Jesienno-zimowa promocja Cukru Królewskiego

    Choć jesień już w pełni, to nie warto poddawać się ponurej aurze! Nagrodzony złotym Laurem Konsumenta 2010 Cukier Królewski, postanowił osłodzić wszystkim swoim klientom jesienne i zimowe dni. Przez blisko 3 miesiące do rąk konsumentów Cukru Królewskiego trafi ponad 1 000 gwarantowanych nagród w postaci sprzętu AGD oraz książek kulinarnych. Po zakończeniu promocji, wyłoniony zostanie zwycięzca nagrody głównej, którą jest obfitująca w kulinarne doznania 2-osobowa podróż do Toskanii.

    Zobacz więcej

13

Ta strona używa cookies

Ze względu na ustawienia Twojej przeglądarki oraz celem usprawnienia funkcjonowania witryny www.suedzucker.pl zostały zainstalowane pliki cookies.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Możesz to zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.

Więcej informacji w Polityce Cookies