Kariera
01.022012

Certyfikat BRC we wszystkich Zakładach produkcyjnych Südzucker Polska S.A

Kolejne Zakłady produkcyjne Südzucker Polska S.A. otrzymały certyfikat BRC, potwierdzający spełnianie najwyższych wymogów w zakresie jakości i bezpieczeń- stwa produkowanej żywności stawianych przez Globalny Standard Bezpieczeństwa Żywności. Do grona trzech cukrowni, które certyfikat BRC zdobyły w 2010 roku (czyli cukrowni Cerekiew, Ropczyce oraz Strzelin) w listopadzie roku ubiegłego dołączyły także cukrownie Strzyżów i Świdnica. Uzyskały one poziom A, czyli najwyższy poziom certyfikatu.

BRC

Certyfikat BRC Globalny Standard Bezpieczeństwa Żywności, stworzony pierwotnie na potrzeby członków Brytyjskiego Stowarzyszenia Detalistów (British Retail Consortium) stał się jednym z najbardziej znanych i prestiżowych certyfikatów na całym świecie. Obecnie standard BRC wymagany jest nie tylko przez sieci handlowe, ale także przez większych i mniejszych klientów z zagranicy i z kraju. Posiadanie przez firmę certyfikatu BRC daje gwarancję najwyższej jakości, legalności, powtarzalności i bezpieczeństwa produkowanej żywności, a także poprzez obowiązek przestrzegania szczegółowych wymagań ułatwia nawiązywanie kontraktów z bardziej wymagającymi klientami. Certyfikat został przyznany przez zewnętrzną jednostkę certyfikacyjną PAI przy współudziale firmy BSI.

 

Ta strona używa cookies

Ze względu na ustawienia Twojej przeglądarki oraz celem usprawnienia funkcjonowania witryny www.suedzucker.pl zostały zainstalowane pliki cookies.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Możesz to zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.

Więcej informacji w Polityce Cookies