Zarządzanie jakością

BRC

System BRC (od British Retail Consortium) jest jednym z najbardziej znanych i prestiżowych certyfikatów na całym świecie. Pierwotnie wprowadzony został przez Brytyjskie Konsorcjum Detalistów, od którego wziął nazwę. Standard został uznany przez GFSI (Global Food Safety Initiative). Dziś jest certyfikatem jakości i bezpieczeństwa żywności coraz częściej wymaganym nie tylko przez sieci handlowe, ale również przez innych dystrybutorów lokalnych i międzynarodowych.

Standard BRC określa warunki, jakie powinien spełniać zarówno producent, jak i dostawca chcąc zapewnić bezpieczeństwo zdrowotne artykułom spożywczym oraz odpowiednie warunki higieniczne i produkcyjne. Posiadanie przez firmę certyfikatu BRC daje gwarancje najwyższej jakości, legalności, powtarzalności i bezpieczeństwa produkowanej żywności. Poprzez obowiązek przestrzegania szczegółowych wymagań ułatwia nawiązywanie kontraktów z najbardziej wymagającymi klientami.

System BRC po raz pierwszy certyfikowany został w roku 2010 w cukrowniach Cerekiew, Ropczyce i Strzelin, a w roku 2011 do tego grona dołączyły cukrownie w Świdnicy i Strzyżowie.

Ta strona używa cookies

Ze względu na ustawienia Twojej przeglądarki oraz celem usprawnienia funkcjonowania witryny www.suedzucker.pl zostały zainstalowane pliki cookies.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Możesz to zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.

Więcej informacji w Polityce Cookies