Zarządzanie jakością

EKO

Cukier ekologiczny sprzedajemy w Polsce od roku 2010, do niedawna wyłącznie poprzez cukrownię Ropczyce, a od roku 2012 również z nowego magazynu w Cerekwi.

Chcąc magazynować i dystrybuować żywność ekologiczną pozostajemy pod stałym nadzorem upoważnionej przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi właściwej jednostki certyfikującej. Jest ona zobowiązana do corocznego sprawdzania i potwierdzania odpowiednimi certyfikatami stosowanych przez nas procedur, które muszą być zgodne z przepisami unijnymi. Mowa tu o właściwym oznakowaniu produktów oraz standardach magazynowania i dystrybucji, gdzie konieczny jest skuteczny rozdział pomiędzy produktami ekologicznymi a konwencjonalnymi. Jako dystrybutor żywności ekologicznej spełniamy wszystkie normy określone w Rozporządzeniu Rady (WE) nr 834/2007 w sprawie produkcji ekologicznej i znakowania produktów ekologicznych.

Ta strona używa cookies

Ze względu na ustawienia Twojej przeglądarki oraz celem usprawnienia funkcjonowania witryny www.suedzucker.pl zostały zainstalowane pliki cookies.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Możesz to zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.

Więcej informacji w Polityce Cookies