Zarządzanie jakością

HACCP

HACCP, czyli System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli, ma za zadanie chronić konsumenta i jego zdrowie. Służy określeniu postępowania mającego na celu identyfikację i oszacowanie skali zagrożeń bezpieczeństwa żywności, z punktu widzenia jej jakości zdrowotnej oraz ryzyka wystąpienia tych zagrożeń podczas przebiegu wszystkich etapów produkcji i dystrybucji. Jest to również system pozwalający ustalić procedury umożliwiające ograniczenie tych zagrożeń.

HACCP uznawany jest za najskuteczniejsze narzędzie gwarantujące, że żywność nie ulegnie skażeniu lub zanieczyszczeniu i będzie bezpieczna dla konsumenta w odniesieniu do jego potrzeb, przepisów prawnych, a także zasad dobrych praktyk produkcyjnych i higienicznych.

System HACCP w oparciu o Codex Alimentarius został certyfikowany we wszystkich zakładach produkcyjnych Südzucker Polska S.A. w roku 2004.

W celu zwiększenia bezpieczeństwa zdrowotnego dla wyrobów dodatkowych powstających w procesie produkcji cukru (wysłodki i melas), system HACCP wdrożony został także w tych obszarach.

Ta strona używa cookies

Ze względu na ustawienia Twojej przeglądarki oraz celem usprawnienia funkcjonowania witryny www.suedzucker.pl zostały zainstalowane pliki cookies.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Możesz to zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.

Więcej informacji w Polityce Cookies