25.11 2016

Firma Südzucker otrzymała certyfikat zrównoważonej uprawy buraków w Europie

Grupa Südzucker wraz z plantatorami buraków cukrowych w Niemczech, Francji i Polsce uzyskała certyfikat REDcert2, potwierdzając tym samym, że prowadzone przez nich uprawy buraków cukrowych zgodne są z zasadami zrównoważonego rozwoju. Certyfikat REDcert2 dowodzi, iż stosowane przez plantatorów metody uprawy są zgodne z kryteriami srebrnego statusu zrównoważonego rolnictwa Platformy Initiative (SAI).

17.06 2016

Deszcz nagród dla Cukru Królewskiego

W ciągu zaledwie jednego miesiąca, Cukier Królewski zajął I i II miejsce na podium oraz otrzymała dwa wyróżnienia w kilku prestiżowych plebiscytach. Do swojej kolekcji dołącza tym samym tytuł „Hit Handlu”, kolejną nagrodę „Przeboje FMCG” oraz dwa wyróżnienia „Złoty Paragon”. Zdobyte uznanie świadczy nie tylko o bardzo dobrej pozycji produktów marki Cukier Królewski na rynku, ale również o dużym zaufaniu ze strony konsumentów.

29.02 2016

Cukier Królewski „przybił” piątkę

To już prawie tradycja, że wraz z początkiem roku Cukier Królewski otrzymuje złoty Laur Konsumenta. Tytuł ten przypadł marce już po raz piąty, a dodając elitarne godło Laur Konsumenta – Lider Dekady (2004 – 2014), po raz szósty. Za tak ogromnym sukcesem stoją zarówno innowacyjne produkty, jak i nieustanny dialog z konsumentem, który jak uważa producent Cukru Królewskiego, jest kluczem do tego, aby oferta odpowiadała na realne potrzeby rynku.

04.01 2016

Dobiegła końca kampania 2015/16

Po ubiegłorocznej rekordowej pod względem uzyskanych plonów i długości trwania kampanii, dobiegła końca kampania buraczana 2015/16. W tym roku najdłużej pracującą cukrownią były Ropczyce.

01.12 2015

Zimowa kuchnia pełna prezentów i słodkości

23.11 2015

Słodkie gesty nagradzane słodkimi goframi!

21 listopada obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Życzliwości i Pozdrowień. Wychodząc jednak z założenia, że wzajemną serdeczność powinniśmy pielęgnować każdego dnia, już po raz trzeci zaprosiliśmy do udziału w akcji „Słodkie gesty”. W ramach wydarzenia, do wybranych przez internautów miast przyjedzie gofrobus, którego ekipa za każde miłe słowo i sympatyczny gest obdaruje nas bezpłatnie cieplutkim gofrem z cukrem pudrem.

26.10 2015

Gofrobus powraca – zdecyduj dokąd!

Przed nami trzecia zima „Słodkich Gestów”! W ramach akcji, do wybranych polskich miast przyjedzie Gofrobus, którego ekipa częstować będzie każdą życzliwą osobę pysznymi goframi. O tym dokąd pojedzie ten nietypowy pojazd, podobnie jak w minionym roku, zadecydują internauci. Każdy z nas może zaprosić Gofrobus w swoje okolice! Jak to zrobić? Wystarczy oddać głos za pośrednictwem naszego fanpage`a.

01.09 2015

Przepis na 45 000 lemoniad!

Za nami wyjątkowo upalne wakacje. Wszyscy, którzy urlop mają już za sobą, z pewnością z rozmarzeniem wspominają beztroskie dni. Jeśli chcesz przeżyć to jeszcze raz, zobacz niezwykłą pocztówkę z wakacji przygotowaną przez ekipę, która właśnie powraca z wybrzeża, gdzie przez całe lato zaserwowała wszystkim chętnym ponad 45 000 lemoniad!

23.07 2015

Cukier Królewski i Delecta ponownie razem

Dla wszystkich, którzy samodzielnie przygotowują dżemy, powidła i konfitury, Cukier Królewski oraz Delecta przygotowały po raz kolejny atrakcyjną promocję. Ponowne połączenie sił obu marek to wynik dużego zainteresowania tą ofertą w roku ubiegłym. Każdy kto zakupi 3 opakowania Dżemixu marki Delecty otrzyma dodatkowo 1 kg białego Cukru Królewskiego.