Dla Mediów

Informacje prasowe

04.03 2009

Stańczyk sypnął nagrodami !

Znamy już zwycięzców konkursu "Dosłódź po swojemu".

Zobacz więcej

01.09 2008

Rodzina Cukru Królewskiego powiększyła się w ostatnich dniach o nowy produkt – ekologiczny cukier trzcinowy BIO. Do produkcji nowego cukru wykorzystywana jest trzcina cukrowa pochodząca z ekologicznych plantacji w Ameryce Południowej.

Zobacz więcej

01.06 2008

Zatrzymaj smak lata z Cukrem Królewskim!

Cukier Królewski postanowił przypomnieć, że wakacje to wymarzony czas na przygotowanie owocowych przetworów. Niewątpliwym ich walorem jest naturalność, a zdrowie jest zawsze na topie! Z pełną gracją wprowadza nas w świat letnich kulinarnych przygód.

Zobacz więcej

30.05 2008

Coraz większa rodzina Cukru Królewskiego

Koncern Südzucker Polska, producent Cukru Królewskiego wprowadził na rynek - cukier trzcinowy w kostkach, w poręcznych 250g opakowaniach, łącząc tym samym wyrafinowany smak i kolor cukru trzcinowego z elegancją i wygodą kostek.

Zobacz więcej

15.03 2008

Wiosenna słodka metamorfoza

Nasza kuchnia zmienia się w zależności od pory roku.

Zobacz więcej

01.02 2008

Z cukrem czy bez ?... czyli bursztyn w cukiernicy

Pytanie to zadajemy przy każdej okazji, gdy serwujemy naszym gościom ciepłe napoje. Przyszedł jednak czas, by zrobić krok dalej i zapytać „z jakim cukrem?”. Pytanie z pozoru błahe, ma jednak głębszy sens. Dobrany odpowiednio cukier może całkowicie odmienić smak napoju, podkreślić jego aromat, a na dodatek…. wyglądać pięknie.

Zobacz więcej

31.01 2008

Recykling Multiplikacje Cukru Królewskiego

Kryształy, bursztyny to najlepsi przyjaciele kobiety! Nie tylko jako biżuteria... Chcąc to udowodnić, Cukier Królewski wystąpił w ramach specjalnego pokazu mody: Recykling Multiplikacje, w roli zupełnie wyjątkowej. Idąc za modą na Ecofashion, będącą najsilniejszą tendencją mody światowej od kilku sezonów, Cukier Królewski przyłączył się jako Partner do pokazu recyklingowego.

Zobacz więcej

09.01 2008

ISO 9001:2000 i HACCP – kolejne certyfikaty dla Grupy Südzucker Polska

W listopadzie 2007r. kolejne cukrownie należące do Grupy Südzucker Polska tj Cukrownia Otmuchów, Cukrownia Świdnica oraz Cukrownia Strzelin, otrzymały certyfikaty ISO 9001:2000 na produkcję cukru białego. Dodatkowo Cukrownia Otmuchów, otrzymała certyfikat HACCP na produkcję pasz, co jest nowością w Grupie Südzucker Polska, a tym samym zapowiedzią jeszcze lepszych działań w tym obszarze.

Zobacz więcej

23.07 2007

Cukier Królewski w Sopocie

13 lipca 2007 na sopockim molo miało miejsce wyjątkowe wydarzenie. Podjęto próbę ustanowienia rekordu świata w parzeniu kawy. Jednym ze sponsorów imprezy był Südzucker Polska. Dlaczego wzięliśmy udział w tym wydarzeniu? - bo przecież nie ma dobrej kawy bez cukru - „Królewskiego” oczywiście.

Zobacz więcej

11

Ta strona używa cookies

Ze względu na ustawienia Twojej przeglądarki oraz celem usprawnienia funkcjonowania witryny www.suedzucker.pl zostały zainstalowane pliki cookies.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Możesz to zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.

Więcej informacji w Polityce Cookies