Aktualności
17.10

Wysłodki, cenna pasza powstająca przy produkcji cukru

Wysłodki, cenna pasza powstająca przy produkcji cukru Wysłodki buraczane są pełnowartościową paszą, wykorzystywaną w gospodarstwach prowadzących produkcję zwierzęcą.

Posiadają  cenne walory smakowe, stanowią  nośnik  energii  o dużej koncentracji w jednostce masy, dużą zawartość pektyn, cenny skład aminokwasowy, dużą zawartość wapnia, oraz inne ważne w żywieniu zwierząt składniki.

Świeże wysłodki prasowane o zawartości  20 - 25 % suchej masy można zakonserwować poprzez: zakiszanie w rękawy, w baloty, lub sposobem tradycyjnym w silosach.

Jedną z najlepszych metod jest zakiszanie w rękawy, czyli wtłaczanie wysłodków przy użyciu specjalnej maszyny do rękawa foliowego. Mocne i równomierne ubicie wysłodków sprawia, że pasza przechowywana jest w warunkach beztlenowych, więc jej jakość jest dobra, a straty minimalne. Ponadto takie zakiszanie jest przyjazne dla środowiska, gdyż podczas procesu zakiszania oraz przechowywania, nie dochodzi do wyciekania soków. Więcej informacji w zakładce: http://www.suedzucker.pl/pl/plantatorzy/wyslodki,119.htm

Ta strona używa cookies

Ze względu na ustawienia Twojej przeglądarki oraz celem usprawnienia funkcjonowania witryny www.suedzucker.pl zostały zainstalowane pliki cookies.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Możesz to zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.

Więcej informacji w Polityce Cookies